Nogle jobs er bedre for dig end andre

Er du i flow, når du arbejder? Jeg har opnået en del arbejdsresultater gennem årene, som jeg er stolt af. Det meste er opnået ved hårdt arbejde og gennem godt samarbejde med andre. Men har jeg været i flow? Hvis jeg kigger ned over min karriere over næsten 40 år, så har der kun været ganske korte perioder med flow.

Flow er for mig noget med at være i balance og få energi ved at arbejde. At tingene kommer let til dig, fordi du gør det, du elsker og elsker det, du gør. At alt går op i den berømte højere enhed. Med det fokus ville jeg vælge en anden karrierevej, hvis jeg skulle gøre det om. For flow er fedt. For eksempel er det fedt at arbejde med sin livsmission, som jeg gør nu i mit eget firma.

Flow er fedt

Men det er ikke sådan, at jeg bare lige kan sige, hvad jeg ville gøre i stedet for. Men en god blanding af at være inde og ude og af at arbejde sammen med andre mennesker og være alene. Måske som naturvejleder. Eller skovfoged. Eller noget.

Her er en liste, hvad jeg ville være nysgerrig på, hvis jeg skulle starte forfra som ung sansestærk mand:

Skovfoged, naturvejleder, skov- og parkassistent, biolog, gartner, landmåler, landskabsarkitekt, landmand, agronom, skovarbejder, landbrugsmedhjælper, blomsterdekoratør, dyrlæge, veterinærsygeplejerske, dyrepasser. Musiker, billedhugger, møbelsnedker, kunstmaler, keramiker, dekoratør, arkitekt, indretningsarkitekt, designer, højskolelærer, bibliotekar.

Det er en god kombination af nogle kreative fag, som sikkert ville interessere mig eller udendørs job med kontakt til naturen.

Og her er en liste over, hvad jeg næsten helt sikkert ville udelukke på forhånd:

Børnehavepædagog, socialpædagog, folkeskolelærer, sygeplejerske, social- og sundhedsassistent, læge, psykolog, præst, politi, socialrådgiver, ambulanceredder. Håndværker (bortset fra møbelsnedker). Valutadealer, flyveleder, pilot, kontrollør/udsmider, dagbladsjournalist, pressefotograf.

Jeg har ganske sikkert overset noget og har sikkert for lidt kendskab til nogle af stillingerne. Jeg har mest fokus på, hvad der vil kunne overstimulere mig. Jeg ville ikke holde en time i en børnehave eller en folkeskoleklasse. Men jeg har stor respekt for dem, der kan. Andre jobs bliver også fravalgt, fordi alle sparerunderne efterhånden har givet for dårlige arbejdsbetingelser.  Din liste ser måske anderledes ud?

Hvilke ting, skal være opfyldt, for at du kan trives?

Mange sansestærke har valgt at etablere sig som selvstændig. Så slipper du for chefen og kan forhåbentlig arbejde med noget, der giver mening for dig. Og tilrettelægge din dag, som det passer dig. Og slippe for larmen i storrumskontorerne.

Du kan få et godt indblik i sansestærkes menneskers arbejdsliv ved at læse Simon Taus Philip Nielsens interviewbog ”Særligt sensitives arbejdsliv”. Den indeholder masser af gode pointer og er god at spejle sig i.

Mit råd til dig som sansestærk mand er at mærke efter, hvad du selv har lyst til. Ikke hvad din far eller mor eller dine kammerater synes, at du skal. Prøv noget af og vær ikke bange for at skifte spor.