Empati er den sansestærkes varemærke

Empati er nok ikke en egenskab du typisk forbinder med noget maskulint. Det er mest kendt for at være noget kvinder har, men sansestærke mænd adskiller sig fra andre mænd ved at være empatiske i meget høj grad. Men hvad er empati egentlig for noget?

Empati betyder, at du mærker, hvad et andet menneske mærker. Det at kunne sætte sig ind i et andet menneskes følelsesliv og sindstilstand. Empati er synonym med indlevelsesevne. Helt grundlæggende er empati for eksempel det, der gør, at du kan tage vare på et barn eller et ældre menneske og dets behov.

Det er normalt at have empati og de fleste mennesker har det

Mindst empati har narcissister eller sociopater, som ikke er i stand til at mærke eller har nogen interesse i, hvordan andre mennesker har det.

Størst empati har empater eller ”superempater”, som mærker andre menneskers følelser i så høj grad, at de kan have svært ved at skelne mellem egne og andres følelser.

Sansestærke mænd er hjertemennesker og scorer højt på empati. Det kan være til stor gavn for den sansestærke selv og for omgivelserne.

Du er sikkert en rigtig god lytter, og det er der rigtig mange mennesker, som godt kan lide. De fleste kan nemlig godt lide at tale om sig selv og kan være meget optagede af deres egne aktuelle problemer. Omvendt har du en naturlig interesse i andre mennesker og har ikke det samme behov for at fortælle om dit eget. Du er sandsynligvis en god bordherre. Du kommer nemt til at spejle andre, og hvis de griner eller græder, gør du det også.

Jeg har selv oplevet en særlig følelse af fryd efter en god social oplevelse. Når en samtale går op i den berømte højere enhed, og der samtidig er en forbundethed udover det sædvanlige med samtalepartneren. Som om jeg næsten kan mærke et lykkehormon blive sprøjtet ud i kroppen. Jeg har også fået bemærkninger som:

”Jamen, du lytter jo!”

Som om det for nogle mennesker er en luksus, som de ikke er vant til. Sansestærke mænd er repræsentanter for den gode samtalekultur med gensidig respekt.

Jeg har altid scoret højt på empati i diverse personlighedstests og som leder har det nok været mit stærkeste kendetegn.

Ægte interesse for andre mennesker er stærkt relations opbyggende og udgør en vigtig del af sansestærke mænds høje sociale intelligens. Din høje empati medvirker til at:

  • Du bliver en bedre kæreste
  • Du bliver en bedre far
  • Du bliver en bedre kollega
  • Du bliver en bedre leder

What’s not to like? Er du selv opmærksom på, at du som sansestærk mand har et fortrin her i forhold til den klassiske ”rigtige mand”? Hvordan bruger du det? Kunne du bruge det endnu mere?

 

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.