Sansestærk - Den nye tids mand

Udkommer 1. November

Om bogen

Som følsom, sensitiv, sansestærk dreng eller mand kan du nemt komme til at føle dig forkert i den vestlige verdens machokultur. Denne bog stimulerer din evne til at reflektere over tilværelsen og flytter dit fokus, så du får øje på dine styrker. 

Når du læser denne bog, får du:

 • Indsigt i karaktertrækket ”sansestærk”.
 • En mands perspektiv – bogen er fyldt med personlige historier, som du kan spejle dig i.
 • Viden om vigtige emner inden for mental sundhed.
 • Konkrete værktøjer, som er nemme for dig at tage i brug.
 • Et alternativ til at være ”en rigtig mand”. 

Bogen hjælper dig til at føle dig:

 • Rigtig i stedet for forkert
 • Stolt i stedet for skamfuld
 • I balance i stedet for stresset

Per Nørbo

Coach, forfatter og foredragsholder

Min mission er at hjælpe, følsomme, sensitive og sansestærke mænd med at trives i et samfund domineret af maskuline værdier.

Jeg er selv sansestærk og har igennem årene tilegnet mig en masse værktøjer og erfaring.

I 2012 blev jeg certificeret Life og Business Coach fra Sofia Manning, og jeg har mange års erfaring som coachende leder i erhvervslivet. 

Gennem mit firma udbyder jeg kurser, workshops, foredrag og coaching. Du kan læse mere på min hjemmeside.

Vigtig håndbog til sansestærke mænd og deres pårørende!

Til dig, der…

 • Selv er sansestærk og søger et alternativ til at være ”en rigtig mand”
 • Kender en sansestærk mand eller dreng
 • Interesserer dig for mental sundhed
 • Gerne vil gøre op med nutidens machokultur 

Ny bog udkommer snart!

For dig, som har en generel interesse i det sansestærke personlighedstræk – måske er du forælder, bror eller søster, partner, ven, eller kollega til en sansestærk dreng eller mand.

Ny bog udkommer snart!

For dig, som har en generel interesse i det sansestærke personlighedstræk – måske er du forælder, bror eller søster, partner, ven, eller kollega til en sansestærk dreng eller mand.

Ny bog udkommer snart!

For dig, som har en generel interesse i det sansestærke personlighedstræk – måske er du forælder, bror eller søster, partner, ven, eller kollega til en sansestærk dreng eller mand.

Det siger mine deltagere:

"Tak for et meget givende, power-fuldt og ærligt foredrag om hvordan det er at være en sansestærk mand. Det rykkede ved min forståelse omkring pludselige reaktionsskift og hvordan man håndterer at være overloaded. Det var i øvrigt vildt fedt, at Per tog udgangspunkt i alle de fordele, der er ved at være mand og sansestærk"
Connie, 53
"Jeg kan på det varmeste anbefale Per Nørbo som en professionel foredragsholder, med god kontakt til publikum, et autentisk nærvær og perfekt timing og tilrettelæggelse af indholdet med både spontanitet og visuelle virkemidler"
Hanne Rønberg
Foredragsværtinde FOF Sydøstjylland
“Den vigtigste ting, som jeg tog med mig fra foredraget, var forståelsen af, hvorfor man pludselig kan ændre karakter så voldsomt i en given situation. Hvor jeg før ikke forstod, hvad det handlede om, hjælper det mig nu til at kunne passe bedre på mig selv i situationerne. De opstår heller ikke så tit som før, fordi jeg kan fange signalerne i opløbet. Det er virkelig rart”
Tobias, 21

Hvem har lyst til at blive kaldt en tøsedreng?

Ikke ret mange gætter jeg på, men alligevel går tusindvis af danske mænd rundt og føler sig stemplet som netop det. De passer ikke ind i flertallets værdier med tempo, udholdenhed og masser af maskulin energi, og derfor føler de sig anderledes og måske endda forkerte. 

Men de mænd er hverken forkerte eller mindre værd end andre – de er sansestærke. Ifølge forskningen har op mod 20 % af alle mænd dette karaktertræk. Det er mange, synes jeg, 

og derfor vil jeg gerne bidrage til en mere positiv opfattelse af det, der normalt betegnes som særligt sensitiv. 

Gider mænd at være særligt sensitive? Jeg gør ikke, og jeg gider heller ikke at være en tøsedreng.

Derfor har jeg opfundet det alternative begreb sansestærk; et langt mere mandigt og positivt ord – i hvert fald i mine øjne. 

Men min mission er større end det. Jeg vil udbrede kendskabet til de sansestærke mænd og bidrage

til at skabe et samfund, hvor der også er plads til alle dem, der ikke passer i kategorien ”rigtige mænd”. 

Derfor har jeg skrevet bog. Den kan hjælpe dig, der er sansestærk med at forbedre dit mentale velbefindende, og den kan hjælpe alle andre med at få større forståelse for de sansestærke mænd. 

Den koster 299, men bestiller du allerede nu, kan du få den til kun 249. Det er langt mindre end en time hos psykologen, og så kan du endda genlæse den kvit og frit så mange gange, som du har brug for.

Er i gang!

Bog

I 2014 skrev jeg på Facebook, at jeg havde fundet på et nyt ord i stedet for Særligt Sensitiv. Ordet Sansestærk blev rigtig godt modtaget og én kommentar gjorde et særligt indtryk. Susanne Møberg – en pioner inden for udbredelsen af begrebet Særligt Sensitiv – skrev sådan her:

Det er et super godt forslag – og så synes jeg der mangler en bog om de sansestærke mænd på det danske marked.”

Det gjorde indtryk og siden har jeg samlet et hav af noter. Dem er jeg nu godt i gang med at omsætte til en bog. Min intention er at give en ærlig beretning fra mit eget liv i håb om at du og andre sansestærke mænd kan spejle jer i den og forhåbentligt komme et skridt længere mod en større accept og anerkendelse af jer selv. Den indeholder også vigtige input til dine nærmeste.

Min mission er at hjælpe sansestærke mænd med at find hjem til sig selv. Jeg drømmer om et samfund, hvor sansestærke mænd får mere anerkendelse.

Det siger mine læsere

"Det er en yderst livslivsbekræftende bog, som vælger at se på egenskaben som en ressource frem for en udfordring, og med de konkrete værktøjer kan man tilgodese alle personer i en virksomhed, så bogen burde være pligtlæsning for alle, som arbejder med HR-udvikling."
Henrik V Blunck
Bobglogger
"Hold da op - er lige umiddelbart det jeg sidder tilbage med. En super velskrevet, interessant og overordnet set bare utrolig gennemført bog. Jeg har lært rigtig meget af den her bog, og den er super vigtig og relevant. Det er nemlig et vigtigt emne, som i min optik, ikke bliver talt nok om."
Rikke Petersen
Bogblogger
“En rigtig god bog, med opsigtsvækkende indsigt i en lang række aspekter for en mand i en moderne verden. Jeg kan klart anbefale den og jeg har selv taget en masse gode pointer til mig samt jeg har fået nogle redskaber til at fungere bedre i hverdagen. Virkelig god bog”
Kim G
Læser
"Bogen har givet mig et indblik i, hvordan jeg kan forstå og støtte min søn endnu bedre når verden bliver uoverskuelig for ham at rumme, og den har givet mig et indblik i hvilke redskaber og metoder, der er gode at benytte, for at være nogenlunde i balance på trods af den overfølsomhed, som både jeg og min søn ofte rammes af. Jeg kan ved hjælp af Pers erfaringer som sansestærk relatere hans levende fortællinger til episoder i mit og min søns liv og det giver en følelse af ikke at stå alene og ikke at føle sig forkert. Faktisk har bogen fået mine øjne op for, at det er en kæmpe styrke at være sansestærk og det havde jeg brug for at blive husket på - Tak"
Christina
Læser
"Per har skrevet en meget personlig og ærlig bog. Den har givet mig mange guldkorn til at blive bedre til at forstå og værdsætte værdien af forskellighed og forstå hvorfor vi har forskellige reaktionsmønstre. Bogen giver også et vigtigt input til hvordan mænd kan blive meget bedre til at undgå de alt for mange tilfælde af stress ved at turde vedkende sig og synliggøre at man har nogle andre grænser end de gængse typisk maskuline normer på en arbejdsplads.
Peter
Læser